/ Allmänt / Vardagsprat /

Påskdag och hopp om livet!

Vilken underbar dag idag. Efter flera dagar av kyla blev eftermiddagens promenad verkligen en njutning. Ingen blåst att tala om och en värmande sol. Jag har många gånger varit tacksam över att bo i ett land med fyra tydliga årstider. Det ger ett visst perspektiv på tillvaron. Livets gränser blir synliga på ett annat sätt då naturen själv så tydligt visar skillnaden mellan liv och död. Den torra, till synes döda grenen som får svällande knoppar och till slut spricker ut. Den första skira grönskan som är så vacker övergår ganska snart i den mer mogna dovare färgen med kraftigare blad. Det är som det mänskliga livet, men så mycket mer komprimerat Var sak har sin tid och det är en njutning.
 
När jag under en period i livet bodde söder om Sahara, på gränsen mellan savann och tropisk regnskog fanns egentligen bara två årstider: torrtid och regntid. Där var skillnaden som störst när de första regnen föll och savannen plötsligt blommade i fantastiska orkidéer. Men blomningen varade bara en kort period. Mangoträden utanför mitt fönster skiftade blad kontinueligt, under hela året. Mycket märkligt för en nordbo som jag. Trädet var aldrig naket, men fällde ändå blad... Och regnskogen - hur fascinerande är det inte när det växer på alla nivåer samtidigt. Den bördiga marken krävde inte mer än att en pinne av kassawa-plantan sattes i marken för att det skulle växa...
Vår jord är verkligen en fantastisk skapelse.
 
Och nu... här i Stockholm...känns det som att våren är på väg trots allt! Härliga vår! Underbara liv! Känner att jag blir smått naturromantisk.
/Elisabet :)
Hagaparken / Påskdag