/ Allmänt / Vardagsprat /

Glad påsk!

Vilken underbar påskdag! Hela naturen ropar att Livet är starkare än döden! Det spirar och gror i varenda buske och träd. Påskens budskap förstärks och förmeras. Budskapet om liv och upprättelse, om försoning och nya möjligheter. Budskapet om fred och frid i en trasig värld. För min egen del förstärks det av att jag själv mår så mycket bättre nu. Att jag efter en längre sjukskrivning nu närmar mig en ny fas. Även om jag fortfarande känner trötthet och orken inte är densamma som förut, så finns där en helt annan energi och lust än på länge, en nyfikenhet och glädje!
 
Soligt, soligt, gult och vackert, fyllt av liv och lust! Jag och Isa promenerade i Hagaparken på eftermiddagen. Gräsmattorna fylldes av människor som njöt tillsammans. Grillar var igång och doften spred sig över parken. Än en gång tänker jag på hur gott det är med gemenskap och att få äta tillsammans med vänner. Jag känner sorg för den som inte får uppleva det och tacksamhet över de många goda initiativ som tas till alternativt firande i samband med olika högtider. Firanden som öppnar upp för fler, både i små sammanhang och större.
Jag tycker jag om att se när vårt eget köksbord dras ut för att ge plats för fler och är fortfarande glad över gårdagens påskfirande, då nya vänner var hos oss.
 
Hemma igen tittar jag till den lilla sådden i köksfönstret. Små gröna huvuden sticker upp, som om någon vecka blir till grönt på våra tallrikar. Inte är det mycket för världen. Men känslan av att få så, se det växa och sedan skörda finns där ändå. Det ger en tillfredsställelse, som gör gott ända in i själen. Det blir också ytterligare en bild av hopp och liv!
 
Glad påsk till oss alla!
/Elisabet :)
Blogg / Hagaparken / Morochdotters / Påskdag / odling / påsk / sådd