/ Allmänt / Vardagsprat /

Kontraster

I går kväll kom vi hem från vår tur till Möja, i Stockholms skärgård. Vilken kontrast! Dagarna därute präglades av lugn, stillhet och tystnad. Nätterna var becksvarta, stjärnhimlen ofantlig och återigen denna vilsamma tystnad. Ingen internetuppkoppling på flera dagar...
Det var ett smått chockartat uppvaknande att stå på perrongen vid Slussen och vänta in tunnelbanan som skulle föra oss den sista biten hem till Odenplan.
 
Vi har varit ute på ön en gång tidigare. Då var det sommar och vi hade med oss gäster från Frankrike. Möja var fylld av människor. De bosatta arbetade för fullt med service av olika slag. Den här gången såg vi naturligt nog en helt annan sida. Många tomma hus, som vilar inför nästa säsong. Affär med begränsad öppettid. Men i det finns en befrielse. Det är skönt då tiden faktiskt är avgränsad. Det finns en tid för var sak och också en tid då det är stängt! I gengäld har de människor som finns på plats tid för samtal med dem de möter. Och även främlingar, som vi, ges utrymme.
 
Tid för paus...
 
Tid att njuta av sol, vind och vatten...
 
Ett tack till Camilla och Kalle på Humlans Bed & Breakfast där vi bodde. Det blir säkert fler bilder under dagarna som kommer - nu då vi har tillgång till både dator och uppkoppling igen.
/Elisabet :)
Blogg / Humlans bed & brekfast / Mor och dotter blogg / Möja / Stockholms skärgård