/ Allmänt / Musik /

Dans på olika villkor.

 
Bild: Lillasyster    Redigering: Isa
 
Jag har nyligen (som jag skrivit om här) börjat dansa reaggeaton. I reaggeaton så rör en mycket på rumpan, bröstkorgen och "twerkar". Det lättaste sättet för mig att förklara dansstilen, för de som inte alls har koll på dans, är att säga just så. När jag då säger att vi "twerkar" så blir det blandade reaktioner. Vissa tycker att det verkar väldigt coolt samtidigt som vissa tycker att det verkar vara lite väl sensuellt.
De som tycker att det är "lite väl sensuellt" kan jag förstå. Du använder kroppen på ett sätt som kan verka utmanande. För mig som dansar handlar det bara om att använda alla kroppsdelar, från topp till tå. Och så handlar det mycket om att visa attityd. Det är härlig musik och en underbar dansstil som höjer energin och självkänslan till max!
 
Häromveckan kom jag förbi en riktigt bra tweet som handlade om hur sensuell en dans kan vara tills det når en gräns. Blev riktigt inspirerad till att skriva något själv...
 
Alla ungdomar känner till Miley Cyrus som har kommit att bli något utav en Twerkdrottning. Hon var tidigare en barnstjärna i Disneychanel och har nu som vuxen blivit artist. Hon klär sig väldigt lätt och i vissa musikvideos är hon till och med naken. Hon har självklart fått starka reaktioner kring sin klädstil och dans. Många anser att det är opassande av en tidigare barnstjärna att uppträda på hennes sätt. Folk har kallat henne slampa och liknande saker. 
Samtidigt ha det nyligen gått runt en massa bilder på Nick Jonas som också han varit en barnstjärna. På dessa bilder har han byxorna neddragna till knäna samtidigt som han håller sig om skrevet (med underkläder på). Han har bar överkropp och en "sexig blick". De bilderna har delats otroligt många gånger och alla tycker att han är jättesnygg och sexig. Ingen har skrivit något om att han tidigare har varit en barnstjärna och borde föregå med gott exempel. 
Miley Cyrus och Nick Jonas gör exakt samma sak. Reaktionerna på deras handlingar är däremot det motsatta.
 
Om en kvinna dansar sensuellt eller klär sig lätt, så får hon en massa hat riktat mot sig. Om en man håller sig om skrevet när han dansar (som dessutom enligt mig är helt sjukt fult) eller går runt med bar överkropp, så anses det vara sexigt.
Så har det även varit på melodifestivalen. Det är ju så inne med snygga killar som dansar och sjunger. Det är värsta tjejmagneten. Alla snygga killar som dansar håller sig alltid någon gång om skrevet. Det blir inga fler diskussioner om det mer än att de är så otroligt snygga.  
Däremot blev det en väldigt massa diskussioner då en kvinna hade en kort klänning och drog sig över brösten någon gång. Då, då blev det genast barnförbjudet!
 
Är det inte märkligt?
 
//Isa <3
Blogg / Bloggare / Dans / Mor och dotter blogg / Morochdotters