/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Gatukonst i Köpenhamn

Ni som följer bloggen vet att jag gillar gatukonst. Jag gillar inte minst att söka efter de små budskapen, de där som inte alltid är så tydliga. De som kräver lite sökande. Men även de stora muralmålningarna uppskattas. Köpenhamn har en hel del av den varan. Den här gången bjuder jag på lite blandad kompott.
 
De tre första bilderna hör ihop. Konstnärerna kallar sig ZEOHAL, INKMAN, TORE RBK. Målningarna finns på ett byggplank som avgränsar en del av tunnelbanebygget, mitt i stan. Då jag var här för ett år sedan fanns här ett annat konstverk. Kul att de låter fler olika konstnärer ta plats på det här sättet.
 
Fint blir det också. Platsen ligger nära Nyhavn.
 
På en vägg intill är det fritt fram för den som vill att förmedla sitt budskap på "Happy wall". Väggen består av ett antal luckor som går att öppna och stänga för att forma ord och mönster. När näste person passerar blir hälsningen kanske en annan. Kul idé!
 
En blomsterhandlare sprider kärlek på sitt vis...
 
Och detta viktiga budskap satt uppklistrat lite här och där. Så sant! 
 
Så några bilder från Västerbro. En liten figur som tittar fram i fothöjd...
 
En annan som lagt sig till vila högt upp på en husvägg...
 
De sista tre bilderna finns alla på samma vägg. En av många väggar med budskap i Ködbyen, slakthusområdet som numera är fyllt av restauranger, barer och klubbar. 
 
Bilderna är inte särskilt gulliga. Nödutgångsskylten längst upp är kanske befogad...
 
Tyvärr framgår inte vem konstnären är. Men bilderna är uttrycksfulla.
 
/Elisabet :)
#streetart / Blogg / Ködbyen / Köpenhamn / Mor och dotter blogg / Turista i Köpenhamn / gatukonst