/ Allmänt / Foto / Vardagsprat /

Fint avslut på vårt språkcafé

I onsdags var det dags för terminens sista språkcafé. Eftersom jag förstått att flera i gruppen är intresserade av foto hade jag kontaktat Fotografiska för att höra om vi inte kunde få komma dit som grupp och vi bjöds in med varm hand. Det tackar vi för! Utflykten blev uppskattad. Den utställning som helt klart var mest uppskattad var den nyaste.
 
Fotografen Nick Brandt visar sin utställning On This Earth A Shadow Falls Across The Ravaged Land. Detta är den avslutande delen av en trilogi som handlar om Östafrikas hotade djurliv, där djur slaktas skoningslöst och andra drabbas av klimatförändringar. Det är starka, vackra och mäktiga bilder. Fotade med en stor respekt för djurens liv. Som betraktare kommer vi nära. Bilderna är alla svartvita, rena. De utmanar och kommunicerar. Fotografen vet vad han vill.
 
Utöver att utställningarna är en upplevelse i sig, så var det roligt att gå där som grupp och samtala om det vi såg. För många var det första gången de besökte Fotografiska. Vi avslutade vår termin med att klättra uppför Sista Styverns trappor till den lilla kryddträdgården som ligger där. En liten oas, intill turiststråket. Stort tack till alla som kämpar med vårt svenska språk. Det är alltid lika roligt att möta er! På återseende!
 
/Elisabet :)
Nick Brandt / foto / fotografiska / språkcafé