/ Allmänt / Foto / Vardagsprat /

Jag besöker Göteborg på tok för sällan

Så är det helt klart. Mina vägar leder sällan till västkusten och än mer sällan just till Göteborg. En skön stad. Häromveckan var jag där på egen hand. Utan familj. Det är inte så dumt att göra sådana utflykter ibland. Och få stanna hur länge jag vill på platser jag gillar...
 
Palmhuset inne på Trädgårdsföreningen är en sådan plats. Växthus har alltid en dragningskraft på mig. Detta är dessutom så otroligt vackert i sig själv. Fantastiskt att det dessutom är helt gratis att gå in.
 
1878 slog huset upp sina portar. Förlagan lär ha varit Crystal Palace i London. En trappa upp finns en liten fin balkong...
 
... med ett vackert räcke i gjutjärn. Jag vet inte om min kärlek till växthus ligger i generna. Farfar var trädgårdsmästare. Visserligen hade han och farmor inte kvar växthusen och företaget när jag kom. Men kärleken till växter och odlande har jag fått med mig. Jag har många minnen från deras lilla trädgård vid huset de senare flyttade till.
 
Doften från fuktig jord och plantor är speciell. Fem avdelningar, med växter från andra länder sätter fantasin i rörelse. Tanke reser.
 
Och associerar till barndomens sagor. Tummelisa?
 
... och egna verkliga resor.
 
/Elisabet :)
Blogg / Göteborg / Mor och dotter blogg / Palmhuset / Trädgårdsföreningen / växthus
#1 / / Oslofru:

Vackra bilder :)

Svar: Tack! Det är en fantastisk miljö att fota i.
/Elisabet :)
Morochdotters

#2 / / Lenakindbergepost@gmail.com:

Detta växthus vill jag gärna besöka någon gång, Tack för fina bilder. De lockar!
/Lena

Svar: Det ska du absolut göra! Helt klart värt ett besök, eller flera....
/Elisabet :)
Morochdotters