/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Fem dagar i tystnad

Nu har jag så smått börjat landa hemma igen. Börjat, inte bara prata, utan även öka tempot. Men jag vaktar varsamt, för att inte dra på för mycket. Från söndag kväll till fredag middag, har jag befunnit mig på den vackra ön Styrsö utanför Göteborg - i tystnad. Med avstängd telefon. Inga nyheter, ingen kontakt via sociala media. En tyst retreat, tillsammans med sjutton andra personer.
 
Det var en av de fem retreater, av olika längd och innehåll, som Styrsö missionskyrka inbjuder till i år. En vacker byggnad, med ett vackert innehåll. På en vacker plats som inbjuder till stillhet.
 
En kyrka vars själva byggnad inbjuder till möten och samtal. Men också tid att bara vara, i tystnad, tillsammans.
 
En kristen retreat är ett inbjudande att möta Gud, genom Bibelns texter och att möta mig själv. Inte minst det sista är något vi, eller i alla fall jag, sällan tar mig tid till att göra ordentligt. Umgås med mig själv och mina egna tankar. Men också, att ta tid för att lyssna in Gud.
 
Dagarna har en tydlig rytm, med andakter och gemensamma måltider. Under förmiddagen erbjuds ett enskilt samtal med en medvandrare. Tid att få lyfta något av det som väcktes inom oss av funderingar, tankar och upplevelser. 
 
Allt var skapat med omsorg. Både matlagningen, dukningen och bemötandet var fyllt av värme och omtanke. För mig som annars är van att vara den som fixar och donar för andra, var det en fantastisk upplevelse att få sätta mig ned och ta emot.
 
Jag tillbringade många timmar med att gå runt på ön. Vandrade i lugn takt för att ta in naturen med mina sinnen. Blev sittandes på en klippa för att låta tankarna vandra och handen skriva ner små tankar i min lilla bok. Det kommer nog att dyka upp ett antal bilder och formuleringar från de här dagarna på bloggen framöver, för somligt behöver jag få omsätta i ord och dela med mig av. Annat kommer jag att bevara inom mig. Allt ska det inte pratas om. Somligt kan gå sönder då.
 
Vi hade alla vårt eget krypin. Ett enkelt, men också det vackert rum, med utsikt över naturen. (Syns dock inte här förstås...)
 
En fin vecka, som dröjer kvar, som en god eftersmak.
 
/Elisabet :)
 
För mer information om deras retreater och övrig verksamhet, titta här.
Blogg / Mor och dotter blogg / Styrsö / Styrsö Missionskyrka / retreat / tyst retreat