/ Allmänt / Vardagsprat /

Vi hör ihop

If we have no peace,
it is because we have forgotten
that we belong to each other.
Mother Teresa
 
Den här veckan får jag möta en otrolig mängd människor, mest unga, men också äldre. Människor som startar en ny fas i sitt liv. Som söker sig fram mellan salsnummer i ännu okända lokaler. Människor som får hjälp på vägen av andra som redan hittar och är trygga i miljön. Jag ser så många förväntansfulla ansikten. Somliga lite nervösa, andra undrande. Människor som kommer från olika håll, med olika bakgrund och delvis olika språk. Alla är på väg. För en del handlar det om en enstaka kurs, för andra om en lång utbildning. 
 
När jag samtalade med en av dem som idag hjälpte andra tillrätta slogs jag av berättelsen om den gemenskap som vuxit fram mellan kurskamrater. En gemenskap som vuxit genom att de delat så mycket med varandra under studietiden. Delat både det som varit tufft och det som varit gott och härligt. Gråt och skratt. Rädsla och tillit. Det är gemenskap.
 
När jag ser detta flöde av människor kan jag inte låta bli att se skönheten. Skönheten hos individer, men också i den gemenskap vi alla utgör. Än en gång blir det så tydligt att vi faktiskt hör ihop. Vi människor berör varandra. Bara genom att arbeta tillsammans kan vi bygga ett samhälle som fungerar. Kontrasten känns så stor, när jag tänker på andra människor jag möter som lever i en enda lång utdragen väntan. Väntan på svar om de får starta om sina liv här, i vårt land, som de hoppas ska bli deras. 
 
Jag önskar alla dessa studenter allt gott. Jag önskar att den som lever i standby-läge ska få börja delta. Och jag hoppas att vi människor alltmer ska hitta varandra... 
 
/Elisabet :)
Blogg / Moder Teresa / Mor och dotter blogg / citat / relationer / samhälle / studenter / studiemiljö
#1 / / Anonym:

Så fint skrivet!

Svar: Tack! Roligt att du uppskattar det.
Morochdotters