/ Allmänt / Vardagsprat /

Dags att göra ingenting

Står med händerna i diskhon. De vana rörelserna sker automatiskt och tankarna kan vandra fritt. De kommer och de går. Det är söndag kväll och jag summerar min vecka. Låter tanken stanna till vid människor jag mött och saker som har hänt.
 
Vardagens sysslor är kanske inte alltid så roliga, men det finns en sorts vila i dem. Och en tillfredsställelse när de är utförda. Söndag kväll. För mig betyder det vilodag i morgon. En dag för att strosa omkring hemma och fixa med sådant som inte hinns med annars. En dag för att också tillåta mig att göra ingenting mellan varven. Inte minst det sista känns som en underbar sysselsättning. Att göra ingenting, mitt i allting annat. Trycka på pausknappen en stund. Kan varmt rekommenderas!
 
/Elisabet :)
"Det händer när du vilar" / Blogg / Mor och dotter blogg / Vardagsliv
#1 / / Matsdotter:

Håller med dig om att det finns nån slags vila i vardagssysslor, tex at stå och diska.. Samtidigt som det är fantastiskt skönt efteråt när allt är fint :)

Svar: Slutresultatet är också en vila för själen :) Det blir mer ro utan alltför mycket stök och bök... Men allt är verkligen en balansgång. Lagom är bäst!
/Elisabet :)
Morochdotters