/ Allmänt / Musik /

Låttexter fastnar

I sommar ska jag tillsammans med en vän hålla i danslektioner under ett musikläger. Jag ser verkligen fram emot det och längtar varje dag! Men att välja låt är inte det lättaste. Det finns oändligt många låtar men det tar tid att hitta den perfekta låten med det rätta beatet. Att dessutom hitta en bra låt som inte handlar om sex, droger, bitches med de "rätta" kroppsdelarna eller fylla känns näst intill omöjligt. 
 
Idag lyssnar vi på musik i princip hela tiden. Musiken är en viktig del av vår vardag och den påverkar oss. Vi lär oss nya låttexter lite närsom, oavsett om vi vill det eller inte. Låttexter fastnar, utan att vi alltid reflekterar över vad det är vi sjunger om. 
 
När jag går förbi lekplatser hör jag barn sjunga på låtar med texter som glorifierar alkohol och droger. De sjunger på låttexter som handlar om sexualisering av kvinnor utan att förstå ett ord av vad de sjunger. Barn är smarta. De lyssnar och sjunger efter fastän de inte förstår innebörden av språket. Det talas hela tiden om hur viktigt det är att skolpersonal lär barnen hur en beter sig rätt i vårt normativa samhälle. Men vi får inte glömma den farliga musiken som barnen härmar efter. 
 
Så med detta sagt tar jag mer än gärna emot låttips med anständiga låttexter :)
 
//Issa <3
Blogg / Bloggare / Dans / Mor och dotter blogg / Morochdotters / låttexter