/ Allmänt / Vardagsprat /

Blickar

Se mig - här är jag!
 Att bli sedd betyder allt. 
Det formar oss.
 
Andras blickar påverkar oss. En uppmuntande blick, kan göra all skillnad när vi tvekar på steget. En kärleksfull blick kan värma långt in i själen. På samma sätt kan dömande och föraktfulla blickar skada svårt. De kan etsa sig fast, långt efter att den som gett oss blicken har gått sin väg.
 
Våra egna blickar, när vi ser på oss själva, påverkar också. Om vi ser på oss själva med hårda, dömande blickar, eller om vi kan vara förstående och medkännande. Ofta är vi själva vår strängaste domare. Tänk om vi kunde se på oss själva med samma ögon som vi ser på andra.
 
Den blick vi använder när vi ser på dem vi möter spelar större roll än vi tror. De männskor vi ofta har i vår närhet påverkas naturligtvis mest. Men också tillfälliga möten spelar roll. Som hur vi ser på grannen när vi möts i trapphuset eller när vi möter någons blick på tunnelbanan.
 
Rädda blickar sprider rädsla. Hårda blickar sprider kyla. Glada blickar sprider glädje. Kärleksfulla varma blickar sprider värme. Så sjävklart. Ändå behöver vi påminna oss om det. Påminna oss om att vi var och en kan göra skillnad, varje dag, utan att det egentligen behöver kosta oss så mycket. Göra skillnad för dem vi möter och umgås med, men också göra skillnad för oss själva. Blickar.
 
/Elisabet :)
 
Blogg / Mor och dotter blogg / Se mig / blickar / konsten att se / relationer / sedd