/ Allmänt /

Glad Påsk

Kylan har kommit tillbaka
och fått våren att dröja på steget.
Men det går inte att hejda henne.
Hon är här för att stanna.
 
Det har varit kallt hela helgen. Idag yrde snöflingor utanför fönstret här i Stockholm, men trots det blommar det i backarna och körsbärsträden i Kungsträdgården klär sig i ett rosa flor. Det är påskdag idag och vi har än en gång blivit påminda om att livet är starkare än döden och att ljuset är starkare än mörkret. Trots rapporter om upptrappade konflikter i vår värld och om mänskliga rättigheter som kränks, så är en annan värld möjlig. Den stora gruppen av människor vill leva i fred och med respekt för varandra. De allra flesta av oss vill leva med olika tro- och livsåskådningar, sida vid sida. De flesta av oss ser och tror att det berikar våra liv. 
 
Därför vill jag tro att den kyla vi nu möter och ser i vår värld är en kraft som bara får värmen och medmänskligheten att dröja på steget, eller rent av som manar på de goda krafterna till att samlas. För en förändring är bara möjlig när vi arbetar för det tillsammans. Ensam är inte stark.
 
En glad påsk önskar jag oss alla!
/Elisabet :)
 
Här hittar du tankar jag skrivit under påsken förra året: Påskdag: Livet är starkare än döden. Påskafton: En övning att stanna i nuet. Långfredag: Att förlåta det som inte går att förlåta. Och dagen efter terrorattacken i Bryssel: Inre styrka. Det skedde strax innan påsk, precis som vi i Stockholm fick möta våldet bara en vecka innan årets påsk. Då som nu tänker jag att gemenskapen är viktig och att vi behöer fler örsångare och färre solister...