/ Allmänt / Resor /

Guebwiller - en kvällspromenad bland vinodlingar

"Åh vad vi äter här!" Ja så tänkte vi, jag och mina lettiska volontärkollegor, efter ännu en mastig middag med förrätt, varmrätt och efterrätt. Vi bestämde oss då att ta cyklarna ner till närmaste större stad, Guebwiller. En supercharmig stad med typiska Alsacehus och små gator.
 
Inte räckte det att cykla inte! Nej vi lämnade cyklarna på torget och började klättra upp för vinodlingarna som ligger intill. 
 
Vi tog oss ända till Croix de la Mission med en altitud på 363 m. Krucifixet blickade ut över...
 
...detta!
 
Vi stod däruppe, andades in den varma kvällsluften och suckade ut kärleksfulla suckar över den vackra vy vi hade framför oss. Det blev verkligen en mysig stund tillsammans. Här på lägergården spenderar mamman och sonen sin andra, respektive tredje sommar, för att som jag prata franska och hjälpa till med en del praktiska saker. Vi kommer väldigt fint överrens och skrattar mycket tillsammans! Det är verkligen lustigt hur våra samtal går till. Vi skiftar mellan franska, engelska, svenska och lettiska med snabba hopp! Men någonstans mellan denna saliga code switching förstår vi varandra och vi kan även ha mer seriösa samtal om kulturskillnader och politik. Så spännande det är med språk!
 
Efter en stund på berget såg vi att solen började gå ner och vi blev tvungna att bege oss mot cyklarna. Och vilken väg hem! Ner till byn går det lätt, men uppför... med trasig cykel... som inte kan växla... oj... När vi kom hem hoppade vi in i duscharna och slängde oss i utmattade i sängarna. Vaknade med en härlig träningsvärk dagen efter!
 
//Issa <3
Alsace / Blogg / Bloggare / Cykeltur / Frankrike / Guebwiller / Morochdotters / mor och dotters / semester i Frankrike / vinodlingar