/ Allmänt / Resor /

Le Grand Ballon - uppe bland molnen

Fortsättning på det här inlägget.
Efter tre timmar valde vi alltså att lämna caféet och gå upp mot självaste målet ändå. Och till vår glädje verkade det som att molnen faktiskt var påväg bort! Men när vi kom till stigen som skulle leda oss upp såg det ut såhär:
 
Vi såg bara kanske 4-5 meter framför oss och vinden blev allt starkare.
 
Vi såg knappt "Ballongen" när vi kom fram, utan vi var tvungna att gå fram, nära, för att se den stora utkiksplatsen. 
 
Och jaa... så här såg den magnifika utsikten ut! Känslan när den hårda vinden tog tag i oss var enormt kraftig och det gick att luta sig mot vinden utan att ramla baklänges. Skrattskrikande, med många upprepningar, försökte vi kommunicera med varandra men insåg snabbt att det knappt var någon idé. Vi hörde absolut ingenting av vad vi sa till varandra! Även om det var himla synd att vi inte såg något av utsikten var det mäktigt att stå där uppe. Det kändes verkligen att vi var högt uppe, mitt bland molnen.
 
Molnen skingrade sig vid något tillfälle i knappt en minut, och då kunde vi se hur solen strålade där nere i dalarna.
 
När vi gick ner igen var vi något snopna, men jag kände mig så otroligt lycklig ändå! Vi stod på toppen i vad som kändes en kvart (antagligen knappt tio minuter) när vi bestämde oss för att traska ner. Håret var alldeles blött och då vi svettats på vägen upp var vi nu så frusna att tänderna hackade så det kändes som att käken skulle gå ur led.
 
Om du någonsin är i närhete av Le Grand Ballon rekommenderar jag verkligen att besöka platsen. När vi gick de 12 kilometrarna upp tog det oss drygt två och en halv timme. Vi skyndade oss inte upp men vi hade samtidigt ett visst tempo. Nedvägen tog oss lite drygt en timme och 45 minuter. Det går även att cykla upp, för den som är riktigt hurtig, och det går att åka bil till en parkering för att gå den sista knappa kilometern upp till självaste toppen. Trots den molniga toppen är jag så nöjd över att vi tog oss tiden att gå upp dit! 
 
//Issa <3
Alsace / Berg / Le grand ballon / Moln / Mor och dotter blogg / Morochdotters / Uppe bland molnen / mor och dotters