/ Allmänt / Vardagsprat /

Mellanrum

Augustidagar,
på väg mot vardag igen,
finns jag här och nu.
 
Njuter av livet,
som det visar sig just nu,
i en rörelse.
 
Mot det som väntar.
Det som finns bakom hörnet,
jag bara anar.
 
Än klarar jag mig,
utan almanackans blad.
Vet vad som väntar.
 
Jag tycker om höststarten. Tycker om när värmen fortfarande finns där och lugnet alltjämt dröjer kvar. När arbetet och vardagen ännu inte har tagit tag i mig. När det ännu finns tid att göra annat på jobbet. Sådant som annars inte riktigt ryms. När jag inte har fler åtaganden i almanacken, än jag att jag minns dem, utan hjälp.
 
Jag tycker om att befinna mig i mellanrum. De där rummen som öppnar upp för det oväntade. De där rummen som ger utrymme för kreativitet och skapande. De där rummen där oväntade möten kan ske.
 
Mellanrum, är något vi behöver. Själv försöker jag söka dem aktivt också när vardagen kommer. Den där tiden som uppstår mellan möten, på resvägen till jobbet, i kassakön i matbutiken eller någon helt annan stans. Den där tiden som bara finns och som ibland kan uppfattas som dötid, men som egentligen är just ett mellanrum. En möjlighet att andas en stund. En möjlighet att möta något som inte är planerat. En möjlighet att öva sig i att vara här och nu.
 
Mellanrum är något jag återkommer till. Här skriver jag om det utifrån mellandagarna som finns mellan högtider och vardag.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / höststart / mellanrum / tankar om livet
#1 / / NORRSKEN EMMA:

ha en fin dag =)

Svar: Tack detsamma!/Elisabet :)
Morochdotters