/ Allmänt / Resor /

Murbach - att turista själv

I förrigår hade jag en ledig eftermiddag och passade på att promenera bort till den närliggande byn Murbach. Det enda jag hade hört var att det fanns en jättefin kyrka, men det räckte för att jag skulle bli nyfiken! Dock hade jag ingen att gå med. Först tvekade jag lite att gå, det är ju mycket roligare att turista tillsammans med någon. Men sedan tog jag min ryggsäck med bok, vatten och skrivbok och traskade iväg. Det första jag möttes av var den här välkomnande skylten...
 
Och åh vilken gullig liten trädgård! 
 
Trädgården påminde lite om Elsa Beskow med sina karaktärer till växter...
 
När jag gått igenom trädgården möttes jag av det här inbjudande valvet...
 
...för att sedan se skymten av kyrkan.
 
Och vilken kyrka! Kyrkan, l'Abbaye de Murbach, grundades år 727 och har stått kvar sedan dess. 
 
Till kyrkan finns det även ett litet kapell, Chapelle Notre Dame de Lorette, som ligger uppe på en kulle. Det var lite trixigt att ta sig uppför den lilla stigen men tillsist så!
 
Nu när jag kollar igenom bilderna märkte jag att jag aldrig tog en bild på utsidan av kapellet... Men, men, här är en inifrån.
 
Utanför kapellet stod det bänkar och jag placerade mig på en för att njuta av tystnaden... 
 
...tystnaden som var alldeles underbar! När jag är ledig här på lägergården finns det inte alltid någon att umgås med. I söndags åkte barnlägret hem och då slutade även de yngre kollegorna för säsongen. Jag har alltså fått en hel del egentid den här veckan. Egentid som till en början kändes lite jobbig, men som jag nu verkligen uppskattar. Jag har haft så mycket tid till att lyssna på sommarprat (och verkligen lyssna), läsa böcker (läser just nu Eat, Pray, Love av Elizabeth Gilbert), promenera i tystnad och bara sitta i solen och götta mig! Försöker verkligen njuta av lugnet innan vardagen kickar igång igen, det är ju redan augusti!
 
Att turista själv kan va lite tråkigt, men ändå väldigt skönt. Det blev nästan en liten meditativ eftermiddag!
 
//Issa <3
Blogg / Bloggare / Frankrike / Mor och dotter blogg / Morochdotters / semester i Frankrike / turista