/ Allmänt / Vardagsprat /

Julmarknad i Marabouparken

Igår kom snön till Stockholm. Ett tunt täcke, som fått stanna kvar. Och temperaturen var precis lagom för att det skulle knarra om fötterna. Mysigt! Idag snöar och regnar det om vart annat. Mindre mysigt, men ganska normalt i vår del av landet.
 
Igår passade jag på att ta en sväng förbi Marabouparken. Så fort det bara finns lite, lite snö på marken så hittar barnen hit. Backen är inte lång, men vad gör det?
 
I helgen höll Marabouparken julmarknad. Jag var där redan på lördagen, för att kika på alla fina saker och handla lite. Jag gillar hantverk av olika slag och att få handla direkt av den som producerar är ju det bästa! När jag kom innanför dörrarna mötte jag ett par vänner, helt oplanerat. Men det gjorde ju förmiddagen och lunchen desto trevligare!
 
Jag blev förstås jätteglad när jag bland försäljarna hittade fina Hanna Stenman och Oskar Laurin. Och fick även med mig ett verk av Hanna hem. Och det blir inte någon julklapp till någon annan! Vill du se mer av vad de gör hittar du dem på Instagram @hanna.stenman och @oskarlaurin.
 
Ytterligare en person som jag följer på Instagram, men aldrig träffat tidigare, stod några bord bort. Maja Säfström gör kluriga och fantasifulla teckningar. Hon finns under namnet @majasbok. Jag blev riktigt glad av att möta dessa och flera andra skapande och kreativa människor. Jag behöver få fylla på den kreativa sidan med inspiration lite nu och då. Särskilt under perioder då jag inte själv hinner med att skapa så mycket.
 
Mulet är det och blaskigt. Men det är allt bra tervligt med lite snö och det börjar kännas som att julen gärna får komma... Men innan dess fortsätter jag att njuta av alla glimmande ljus. 
 
/Elisabet :)
Advent / Blogg / Marabou konsthall / Marabouparken / Mor och dotter blogg / Skapande / julmarknad