/ Allmänt / Vardagsprat /

Livsavgörande val

Även en krokig väg kan gå långt.
 
Vi ska göra så många val i livet. Det börjar tidigt och det fortsätter. Jag möter många unga som stressas av alla dessa val. Val som är LIVSAVGÖRANDE. Visst spelar våra val roll. Men jag skulle önska att det gick att förmedla erfarenheten av att också resan, när vi söker oss fram genom livet, har ett värde i sig. Att det kanske till och med är så att själva resan är det viktiga. Att de krokiga vägarna kan vara de som för oss till platser vi aldrig annars skulle ha kommit till och att vi lär oss saker vi aldrig annars skulle kommit på att vi ens vill lära oss. 
 
Jag tänker ofta på livet just som en resa. En resa där vi också får slå följe med andra en bit på vägen, kortare eller längre sträckor. Ibland väljer vi vägar och kanske också resesällskap som vi inte alltid mår bra av. Men det betyder inte att allt är kört. Det finns nya vägar att följa, nya människor som vill lära känna oss. 
 
Livet och resan blir inte alltid som vi har tänkt oss. Men det kan bli bra ändå. Ja ibland till och med bättre och mer spännande än vi kunde drömma om. Även en krokig väg kan leda långt. När vi minst av allt förväntar oss det kan nya möjligheter uppstå. Om vi vågar gå... om vi vågar ta emot det vi möter med öppenhet.
 
/Elisabet :)
Blogg / Livet som en resa / Mor och dotter blogg / att välja rätt / livsval / tankar om livet