/ Allmänt / Vardagsprat /

Rum för återhämtning

De senaste dagarna har solen lyst från en klarblå himmel. Jag känner hur oerhört beroende jag är av ljus och hur mycket det betyder att få rikta ansiktet upp mot solen. Idag åt jag och yngsta dottern lunch ute på en bänk. Första gången för i år. Det var med en känsla av vår som vi njöt i solen.
 
Den här veckan är på många sätt intensiv för mig. Tur då att arbetsuppgifterna är både stimulerande och viktiga, var och en på sitt sätt. På lördag ser jag fram emot att få leda en tyst dagsretreat. Det kommer att bli en välbehövlig dag för att andas, också för mig. Mannen min får jobba betydligt mer fysiskt än jag, då han kommer att vara med som massör. Det är kul att få göra dagen tillsammans och vi är helt klart en bra kombo i detta! Ikväll pratade jag med paret som ska hålla i köket och är mer än nöjd med att jag inte behöver ha något ansvar där, den här gången. 
 
Att få ordna en skön dag för andra känns fantastiskt fint. Vi behöver alla utrymmen för paus och eftertanke. Det är sällan något som sker av sig självt, utan vi kan behöva skapa utrymme för det. En retreatdag kan vara ett sätt, en väg att gå. Självklart finns det också andra rum och miljöer som ger vila. Det viktiga är att vi alla hittar det som fungerar för oss. Hittar det som ger återhämtning och ny inspiration. För mig har retreaten betytt mycket. Därför vill jag också gärna ge andra möjlighet att få del av det, mitt i vardagen, i all enkelhet. 
Var hittar du dina rum? Din platser för andning? Vad längtar du efter?
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / retreat / tyst retreat / återhämtning