/ Allmänt / Vardagsprat /

Att binda upp sig

Det går en trend bland unga kring min ålder i dagens Stockholm som jag tror är ett slags storstadssyndrom. Vi unga vill inte planera vår fritid. Vi vill känna att vi har alternativen öppna in i det allra sista för att ha alla möjligheter framför oss. På så sätt kan vi välja det som tilltalar oss mest, det som känns roligast just då. Men hur får det oss egentligen att må?
 
Pratade nyligen med en nära vän om hur stressande det kan vara att vänta med att tacka ja till saker in i sista stund. När en har alternativen öppna kan det kännas jobbigt att inte veta vad som ska komma, samtidigt som en känner ett lugn i att ha planer. Planer som även kan innefatta egentid. Om en dessutom hinner få flera förslag kan det finnas en oro kring att välja. Vem/vilka ska en säga nej till? Vem/vilka ska en plötsligt prioritera? 
 
Vi unga måste lära oss i att gå på magkänsla! Får du ett erbjudande, känn efter vad du vill. Vill du tacka ja, gör det direkt och vänta inte till dagen innan att bestämma dig. Om du tackar ja vet du vad du ska göra den dagen och du behöver inte tänka något med på det. Får du fler erbjudanden så är du helt enkelt upptagen. Det du tackade nej till kan du säkert göra någon annan gång, och om inte så är det så det är. Vill du tacka nej, följ magkänslan och gör det direkt. Du är inte skyldig personen någon mer anledning än att du inte har lust just nu. Att tacka ja till något som du egentligen vet att du inte vill är aldrig bra, varken för dig eller de omkring. Ett nej innebär inte heller att du helt ogillar idén, det kanske bara inte passar just nu. 
 
Bojkotta "kanske" funktionen på facebookevenemang, låt din magkänsla ta mer plats och ta hand om Dig!
 
//Issa <3
Mor och dotter blogg / Morochdotters / Stockholm / mor och dotters / planera / ungdomar idag