/ Allmänt / Vardagsprat /

Mycket vila gör kroppen trött

En skön helg är till ända. Mannen och jag har tillbringat ett dygn tillsammans, genom att bara vara, i en vacker miljö. Vi har ätit god mat och badat på ett spa strax utanför Stockholm. I morse fick jag möjlighet att väcka kroppen, med mjuka rörelser, i den här fina salen. För mig betyder det mycket att få finnas i vackra miljöer. Det är i sig en vila och stimulerar min skapande sida.
 
Båda har vi dock varit märkbart trötta hela eftermiddagen. Ett dygns vila och avslappning har fått oss att gå ned i varv och tröttheten vi burit på ett tag har kommit upp till ytan. Mannen konstaterade nyss att det nog vore klokt att börja ett sådant dygn redan på en fredag. Då finns det tid också för en "dra-fötterna-efter-sig-dag" hemma, innan vardagen tar vid igen. Själv har jag ju lite av en sådan dag, eftersom jag jobbar hemifrån i morgon. Inte helt fel. 
 
Med mig från helgen har jag också några tankar inför den retreat jag själv kommer att leda om ett par veckor. Den där sidan av mig går inte att stänga av. Utan att tänka aktivt på det, så lyssnar jag in det jag möter på ett sätt som automatiskt ger input till andra delar av det jag håller på med i livet. Men det är så jag vill ha det. Jag vill leva i ett flöde där jag både får ta emot och ge ut. Det viktiga är bara att se till att det blir en bra balans i det. Att båda sidorna får sitt. Att bara ge ut, leder till dränering. Att bara ta emot innebär korvstoppning. Lagom är bäst.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / att vårda en relation / avkoppling / relation