/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Det vi behöver

- Jo, det måste till ord, det måste det. Vad det nu är för ord. Och var jag nu ska hitta dem. Men de måste finnas. Och jag behöver få höra dem.
 
- Om det är så, då kommer du att hitta dem. Förr eller senare, Det är märkligt hur det man behöver faktiskt kommer till en på de mest oväntade sätt. Man måste bara vara uppmärksam. Dina ord finns någonstans. Och du kommer att hitta dem.
Linda Olsson,
i boken "I Skymningen sjunger koltrasten"
 
Det stämmer så väl med min egen erfarenhet. Att det vi behöver faktiskt kommer till oss, ibland på de mest oväntade sätt. Ofta sker det i form av människor. Människor som berättar något för oss och därmed ger oss orden. Människor som visar oss på möjliga vägar, som öppnar nya horisonter. Men för att det ska kunna ske behöver vi vara öppna för möjligheten. Vara öppna mot dem vi möter. Vara öppna för att våga ta ett första steg mot något, utan att veta vart det kommer att leda. Det kan vara lättare sagt än gjort när vi står mitt i en svårighet. Men svårigheter kan också göra oss modiga. 
 
Ytterligare ett par inlägg som inspirerats av citat ur Linda Olssons bok: Böcker som sätter igång något och Slutet är också en början. Titeln på boken jag nu läst av henne är så vacker i sig: I skymningen sjunger koltrasten. Och koltrastens sång finns verkligen som en röd tråd i boken, som annars handlar om hur tre grannar i en trappuppgång hittar varandra och en vänskap byggs upp.
 
Jag älskar verkligen böcker som får mig själv att tänka vidare. Böcker att plocka citat ur som gör att de lever vidare inom mig. Har du sådana boktips får du gärna dela med dig av dem till mig! 
 
/Elisabet :)
Blogg / Boktips / I skymningen sjunger koltrasten / Linda Olsson / Mor och dotter blogg / ord / ordens betydelse / relationer