/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

När drömmen inte ryms

Det är sällan det är plantan det är fel på när växandet uteblir.
Det är omgivningens, eller rättare sagt, kombinationen av
förutsättningar i den omgivande miljön som förkrymper växten.
Det är då man kan behöva bli omplanterad på en annan plats.
Det behöver inte vara något fel på det gamla sammanhanget,
men när drömmen inte ryms är det dags att lämna. När detta
står klart måste vi vara drömmen mer trogen än de just då 
omgivande förutsättningarna.
Tomas Sjödin, i boken
"Den som har hittat sin plats tar ingen annans"
Tomas Sjödin har en förmåga att sätta ord på de svåra frågorna i livet. Frågor om livet, döden och vad det innebär att vara människa. Frågor som rör vår längtan, vår tro, våra drömmar, vår vardag och allt däremellan. Jag känner ofta igen mina egna tankar. Jag känner igen andras frågor och funderingar. När jag läser blir jag del av ett samtal, där mina tankar möter textens. 
 
Frågan om vilken plats som är den rätta tror jag att många brottas med. Det kan gälla människor som är i början av ett yrkesliv, är mitt uppe i det, eller på väg att avsluta det. Alla vill vi hitta vår plats och känna att vi kommer till vår rätt. För blomma kan vi göra hela livet ut, oavsett om vi finns på en arbetsplats eller inte, oavsett ålder och sammanhang. Ett sätt att veta om vi är på rätt plats är när både vi och andra omkring oss får blomma. Jag är övertygad om att det hör ihop. När någon mår bra påverkas andra i omgivningen positivt. När vi ser varandra och lyfter varandra så ger det ringar på vattnet.
Känner vi oss bakbundna, eller begränsade, så är det något som inte stämmer. Dräneras vi på energi, utan att få påfylling, så kan vi behöva omplanteras i ny jord. Ibland kanske det helt enkelt handlar om att vi varit tillräckligt länge på en plats och att det är dags att gå vidare mot nya utmaningar. Men oavsett om det är tid att lämna eller tid att stanna kvar så behöver vi vårda våra drömmar och lära känna dem. Drömmarna är en viktig drivkraft.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Tomas Sjödin / citat / drömmar / på rätt plats / tankar om livet