/ Allmänt / Vardagsprat /

Vänskap

Vänskap kan vara något av det vackraste som finns, men den kan också halta. Det finns många olika sorters vänskap. Ibland är den ojämlik. Ibland kan vänskap till och med kväva och binda, men god vänskap får oss att växa. En sådan vänskap finns kvar trots livets upp- och nedgångar. Det är vänskap, där vi turas om att bära och bli burna. I en sådan vänskap och kärlek är vi ofta beredda att avstå från en del av vårt eget, inte för att vi måste eller förväntas det, men för att vi vill. En sund vänskap ger utrymme både för distans och närhet. Den hjälper båda parterna att växa och utvecklas på sina egna villkor. 
 
En del vänner finns kvar länge och har sett och delat mycket. Andra vänner hör ihop med en viss period i livet. I det senare ligger ingen värdering, bara ett konstaterande att livet skiftar och förändras. Livet kan utvecklas åt olika håll. Vänskapens förutsättningar kan förändras, som då någon flyttar eller saker sker som vänder upp och ner på vardagen. I det kan finnas en sorg över att det blivit så, blandat med tacksamhet över det som varit. En vänskap försvinner aldrig helt. Den kommer vi alltid att bära med oss.
 
I vänskapen ger bort något av oss själva och vi får en bit av den andre. Alla människor jag mött och delat liv med, alla vänner jag har och har haft, har gett mig bitar som tillsammans formas till ett vackert lapptäcke... 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Vänskap / relationer / tankar om livet / vänner