/ Allmänt / Vardagsprat /

Hur skulle det vara - med försoning?

Försoning är när personer, organisationer eller länder som tvistar blir eniga igen.
Ordet betecknar en genuin återvunnen samhörighet, inte bara att osämjan upphör.
Wikepedia
 
Idag har jag funderat över det stora och svåra som ligger i ordet försoning och försoningsprocesser. Att närma sig varandra i en önskan om att försonas kan vara oerhört svårt, samtidigt finns det en enorm kraft i det. Försoning är något som inte kan stressas fram. Det måste få ta den tid det tar. Kanske är det en av anledningarna till att vi inte talar om och arbetar så mycket med detta som vi egentligen borde.
 
Vi lever i en tid när allt ska gå så fort. En tid när vi intalar oss att det finns enkla lösningar på det mesta. Och om det inte finns någon enkel lösning föredrar vi ofta att hellre vända det som skett ryggen, eller sopa det under mattan, istället för att ta itu med det. Men förr eller senare kommer det vi helst vill glömma, eller rent av fly ifrån, ifatt oss. Det kan handla om relationer vi levt i. Det kan handla om vårt eget liv och de val vi en gång gjort eller de val som livet gjort åt oss.
 
Tänk om vi kunde hjälpa varandra att våga se livet som det är. Våga säga som det är. Hjälpa varandra att hitta modet att också våga ta tag i det som är svårt. Hjälpa varandra att låta det få ta den tid det tar och att vänta in varandra i den processen. Tänk om vi lite mer kunde leva försonande... Hur skulle det vara? 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / försoning / försoningsprocess / leva tillsammans / relationer / tankar om livet