/ Allmänt / Vardagsprat /

Våga backa

Si tu ne sais pas òu tu vas,
rapelles toi d'òu tu viens.
 
(Om du inte vet vart du är på väg,
 påminn dig om varifrån du kommer.)
 
Tänk alla gånger jag varit på väg för att hämta något - och plötsligt inser att jag inte har en susning om vad det är. Det bästa sättet att minnas brukar vara att backa. Att rent fysiskt gå tillbaka till platsen där jag kom på att jag behövde något... Jag misstänker att jag inte är ensam om det?!
 
Jag tänker att samma lösning kan funka också på andra saker i livet. När det känns som att det mesta går på tomgång, eller rent av som att jag gått vilse... När det inte längre är självklart att jag är på rätt väg och att jag prioriterar rätt saker...  Då kan det vara en hjälp att backa, för att hitta igen vem jag är. Hitta igen vad jag tänkte när jag valde vägen och vad som var och är viktigt för mig. Backa för att söka efter vad jag kanske tappat eller glömt bort på vägen, av sådant som jag mår bra av eller kan bidra med. 
 
För ibland blir det fel. Kanske när jag lyssnar för mycket på andra. Eller när jag lyssnar för mycket på mig själv. Också i det egna går det att gå vilse, när fokuset blir för snävt och tankarna låser sig.
 
Det är stort att ha modet att se när det är dags att vända om, eller att slå in på en helt ny väg. Ibland hör de båda sakerna samman. Genom att gå tillbaka kan vi hitta en helt ny väg som öppnar nya horisonter och erfarenheter... Kanske där vi minst av allt anande det! Kanske rent av där vi redan har varit och sökt, fast vi glömde bort vad det var vi sökte.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / backa / gå vilse / hitta sin väg / livsval / tankar om livet