/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Berörd, störd och glad

Stad i dag är en stark berättelse med många människors livsberättelser inävda. En pjäs som tar avstamp i Per Anders Fogelströms romaner, men som i allra högsta grad befinner sig i nutid. En berättelse om hur människors liv och erfarenheter vävs samman och hör ihop. Den undersöker hur vi påverkas av vårt arv och vår historia, samtidigt som den utmanar oss att se de möjligheter som finns till förändring och att inget är förutbestämt. En berättelse om vad det innebär att vara människa och om hur mycket som kan hända när vi öppnar oss för varandra och hjälps åt.
 
I torsdags var jag och dottern på Teater Reflex och såg uppsättningen Stad i dag. Vi var inbjudna av en ung bekant, jämnårig med äldsta dottern, som kom till Sverige för bara två år sedan och som är med i en teaterensemble. Tillsammans med många andra skådespelare, musiker och sångare, från både Sverige och andra länder, berättade hen en historia om vår stad i dag som berör. Den berör på många olika nivåer. Den både upprör, stör och ger hopp. Den väcker frågor och skapar utsropstecken kring samhällsbyggande, utanförskap och innanförskap, boendemarknad och arbetsmarknad, vänskap och girighet. 
 
Greta Sundberg står för manus och Kent Ekberg för regi. Det finns fortfarande några föreställingar kvar, men bara de närmsta två veckorna. Har du möjlighet så är den klart värd att se.
 
Här hittar du mer information om föreställningen.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Per Anders Fogelström / Stad i dag / Teater Reflex / teater