/ Allmänt / Vardagsprat /

Det ordnar sig

 Det är sällan livets väg är spikrak. Ofta behöver vi ta lite krokiga omvägar för att hitta det som verkligen är vårt. Det kan kännas tufft när vi är mitt i det och inte vet vad som väntar bakom nästa krök. Ofta är det först i backspegeln, som vi förstår vad som format oss till det vi är i dag.
 
Jag möter alltför många unga människor som är oroliga för att de har valt fel väg, fel utbildning, fel bostadsort. Samtidigt finns ofta en rädsla för att kliva av en utbildningsplats och prova något annat. Det är som om varje val skulle vara så definitivt, så viktigt. Jag kan förstå det, ur många aspekter. Som student satsar du både tid och pengar. Tar du lån måste du prestera. Också din bostad kan hänga på att du kan uppvisa resultat.
 
Ändå - livet är så mycket mer än så. Själv tänker jag att det är omöjligt att veta hela vägen innan vi har gått den. Tänker att det är ofta när vägen gör en avstickare som vi hittar det oväntade och det som kanske verkligen blir vår väg. För hur ska vi ens veta om de möjligheter vi ännu inte har sett? Jag skulle önska att jag kunde förmedla en känsla av hopp och tillförsikt. En kunskap om att livet oftast ordnar sig. Att det mesta faktiskt blir bra, även om det inte blir som vi först har tänkt det. Att livet till och med kan bli bättre än vi föreställt oss det! Men kanske, annorlunda.
 
Jag skulle vilja få vara en röst som viskar - det kommer att gå bra!
 
/Elisabet :)
Blogg / Det ordnar sig / Mor och dotter blogg / livsval / student / tankar om livet