/ Allmänt / Vardagsprat /

Rosendals trädgård i höstskrud

Idag har det varit grått hela dagen, blåsigt och regnigt. Riktigt höstrusk. Känns lite gott att titta tillbaka på bilder från i lördags. Efter turen kring Waldermarsudde i lördags fortsatte vi till Rosendals trädgård för att äta lunch.
 
Det är en plats som många av oss stockholmare och andra besökare i stan, gärna går till. En lekfull och vacker oas. Här finns planteringar av alla de slag. Lekplatser. Picnicängar. Fruktlundar, trädgårdsrum och små krypin.
 
Äpplen högt...
 
och lågt.
 
I anslutning till ett av växthusen har en skola sina odlingar.
 
Här och var finns konstinstallationer insprängda, som utropstecken. Som den här "this is a corner of a larger field", som funnits ett tag. Skapat av Patrik Qvist och Clara Diesen. Skrev förresten några rader, inspirerade av just det här konstverket för några år sedan.
 
Det här är en nyare installation, utformad som en grind, med titeln "Norrsken" och skapad av Linn Mårdestam. Jag gillar den verkligen! Och namnet är klockrent.
 
Vi var ju inte direkt ensamma med att ha valt Rosendals trädgård som utflyktsmål och lunchplats den här lördagen. Men trädgården rymmer många, köerna var ändå resonabla och maten lika god som jag förväntat mig. Så vi var nöjda när vi så småningom traskade vidare igen. 
 
En skön dag! Och mysigt att få dela den med mannen och yngsta dottern...
 
/Elisabet :)
Blogg / Familjeliv / Mor och dotter blogg / Rosendals trädgård / Stockholm / höstbilder