/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Träffad

Bara en vanlig dag. En vanlig dag! Vilken skatt! I krigstider och när döden lurar runt hörnet har folk begravt sina händer i myllan och kommit ihåg dagar som denna. I tider av sjukdom och plåga har folk begravt sina ansikten i kudden och gråtit i saknad av detta. När människor tvingats utså ensamhet och avsked har de spänt väntat på detta. I tider av hunger, hemlöshet och misär har människor lyft sina händer mot himlen och överlevt för att få uppleva detta.
 
Vanliga dag, låt mig vara medveten om vilken skatt du är. Låt mig inte hasta förbi dig i strävan efter en perfekt morgondag. Låt mig vara i dig medan jag kan för livet kommer inte alltid att se ut så här. En dag är det kanhända jag som begraver mina händer i myllan eller mitt ansikte i kudden, väntar i spänning eller lyfter mina händer mot himlen och önskar mer än allt annat att du ska komma tillbaka.
Ur boken "Din egen väg"
av Patricia Tudor-Sandahl
 
Patricia Tudor-Sandahl har i sin tur mött texten i en dagstidning, för många år sedan. Läst texten och blivit träffad av den. Igår var det min tur. Idag är det kanske din? Låt oss värna, skydda och glädjas åt vardagen!
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Patricia Tudor-Sandahl / Vardagsliv / tankar om livet / vardag