/ Allmänt / Vardagsprat /

Första föreläsningen

Det vi säger nu är det vi vet idag.
 
Idag bytte jag roll, från att vara den som möter studenter till att vara student. Under hösten ska jag gå en kortare kurs i Existentiell folkhälsa, på Teologiska Högskolan i Stockholm (THS). Det känns både intressant och högst relevant i ett samhälle där den psykiska ohälsan ökar. I kursintrinduktion fanns orden ovan och jag tänker att det är en bra utgångspunkt för många samtal, precis som i all forskning. Jag gillar de öppna samtalen där vi provpratar högt och tänker tillsammans. Ett kreativt sätt att mötas, när det sker i respekt för varandra. I en lärandeprocess finns det inget viktigare än att få pröva sig fram. Få formulera en tanke som jag inte måste försvara i morgon. Få lyssna till andras kunskap och förmedla något av mina egna erfarenheter.
 
/Elisabet :)
Blogg / Existentiell folkhälsa / Mor och dotter blogg / Studier / lärande / samtal
#1 / / Camilla:

Intressant! Jobbar själv med psykisk ohälsa och det är ju ofta existentiella frågor ligger under ytan och pockar på uppmärksamhet när folk söker hjälp för t.ex. depression eller ångest.

Svar: Det är också min erfarenhet. Därför är jag glad över att det blir alltmer accepterat också inom forskarsammanhang att prata om detta och se det som en viktig pusselbit. Samtidigt vet jag att många ännu inte vill se detta. Att många fortfarande inte riktigt vill (eller har förmågan) att se på människan som en helhet.
/Elisabet :)
Morochdotters