/ Allmänt / Skapa /

Sommarkjol

Jag är verkligen en som älskar värme! Jag trivs rätt bra i att lukta svett, trycka i mig vattenmelon och känna hur solens strålar bränner mot huden... Men nu då sommaren varit så fantastiskt varm känns det som att samma kläder använts om och om igen. Den begränsade garderoben har fått mig att vilja ha lite nya kläder... Bland annat har jag letat efter en enfärgad lite längre kjol hela sommaren. Men med min kropp, som inte "passar" klädaffärernas mått, har jag inte hittat någon som passat den idé jag haft i huvudet. Så då blev det helt enkelt till att sy en!
Jag använde mig av en klänning jag har för att få en känsla för storlek kring midjan och sedan hjälpte mamma till med att klippa till en mönster. Jag som inte har sytt sedan slöjden i nian fyra år bakåt behövde en hel del guidning av mamma... Men tillsist var den där kjolen jag letat efter precis framför mig!
 
Tyget kom från utrensning hos mormor och tråd hade vi hemma. Så förutom att det var mysigt att sy igen blev det mycket billigt, vilket passar sommarplånboken alldeles perfa. Plus att den har fickor!! Hur bra är inte det?!
 
Foto: Elisabet
Redigering: Issa
//Issa <3
Blogg / Bloggare / Hemmasydd / Mor och dotter blogg / Morochdotters / sommarkjol