/ Allmänt / Vardagsprat /

Då ser vi bara en bit i taget

Väven och vävandet är vackra bilder för livet. Varptrådarna dras på från början och löper genom hela väven. Deras färg och kvalité påverkar helheten. Inslagen, som görs vartefter, kan däremot skifta. Färgerna kan förändras och även tjocklek och karaktär. Men hjälp av trampornas bindningar kan också variationer skapas, även om där alltid finns en grund som återkommer och som också skapar vissa begränsningar.
 
För så är det ju med livet. Vissa saker och förutsättningar finns med oss från början. I somligt går det att skapa variationer, men annat är fast. Inslagen, det vi möter på vägen, kan vi heller inte alltid styra över - men det är långt ifrån givet på förhand. Det är fascinerande hur färgerna som slås in påverkar varandra. De lyfter och förstärker vissa färgtoner och dämpar andra.
 
Ibland går en tråd av, av varpens långa trådar. Men med en van och erfaren hand kan också de trådarna lagas, utan att det syns alltför mycket. Hur helheten blir, vet vi inte förrän väven är klar att klippas ner och rullas ut. När processen i vävandet, själva livet pågår, då ser vi bara en bit i taget.
 
Apropå vävandet som bild - en av mina favoritdikter heter just Gud väver och är skriven av Av M Rienstra och översatt till svenska av Margareta Johansson.
 
/Elisabet :)
Blogg / Gud väver / Livsväv / Mor och dotter blogg / tankar om livet