/ Allmänt / Vardagsprat /

Den bästa julklappen

Tredje advent. När jag gav mig av till jobbet i morse låg ett tunt lager snö på marken. I fönstren lyser ljusstakar och stjärnor. Några dagar återstår innan det är dags för en längre ledighet som jag ser fram emot. Men just nu lever jag en dag i taget. Stannar i det som är, vilket igår innebar en fin julkonsert med allt ifrån luciatåg till allsång av O Helga natt och däremellan fantastisk körsång kombinerat med julevangeliet. 
 
Adventstiden är speciell på många sätt och det är som att den blir allt viktigare för mig. Ljuset som brinner i mörkret och budskapet om att mörkret inte har övervunnit det. För det är mycket som känns kallt och hårt i vår värld. Därför är det så viktigt att lyfta fram det varma och ljusa, i gemenskapen mellan människor och glädjen i evangeliet om hopp, fred och frid.
 
I helgen har klimatmötet i Polen avslutats och en regelbok tagits fram, för att Parisavtalet ska kunna konkretiseras. Även om det känns som att mycket tar alltför lång tid, så är ändå de här gemensamma avtalen viktiga och vi får innerligt hoppas att arbetet nu går vidare på ett konkret sätt. Det vore den bästa julklappen av alla.
 
/Elisabet :)
Advent / Blogg / Mor och dotter blogg / julklappar / klimatavtal