/ Allmänt / Resor /

Konflikt som skaver

Ikväll har vi packat här hemma. Två dagars arbete kvar och sedan väntar ledighet. Det ser vi fram emot och vi har pratat om den här resan länge. Ändå känns det inte helt enkelt, med tanke på vad det innebär rent klimatmässigt. Vi ska besöka dottern som är volontär i Peru och det blir förstås flyg dit, men även inom landet. 
 
Ingen av oss flyger särskilt ofta. Själv har jag aldrig varit på andra sidan Atlanten, även om jag sett andra världsdelar. Men det spelar ju faktisk ingen roll. Klimatavtrycket sker ändå. Oavsett om jag rest mycket eller litet. Men någonstans är det förstås bra - att det skaver. För det gör det.
 
Jag har tänkt på det en hel del den här hösten. Och visst blir det en konflikt inom mig. För samtidigt är jag ju glad över att åka och ser fram emot det. Mötet med andra kulturer och människor har alltid fascinerat mig och det ska bli fantastiskt roligt att få se lite av det som är dotterns vardag det här året och att få träffa hennes värdfamilj. Glad över att få ett miljöombyte och nya intryck. 
 
Allt går inte alltid ihop. Inte inom mig själv heller...
 
/Elisabet :)
Blogg / Konflikt / Mor och dotter blogg / Tankar om att resa / klimatavtryck / när det skaver