/ Allmänt / Resor /

Resa med buss i Peru

I onsdags flög vi från Iquitos till Lima. Vid flygplatsen blev vi upphämtade av en vän till dotterns värdfamilj, som körde oss till bussterminalen. Fantastiskt smidigt att slippa trixa med taxi. På plats i bussen blev vi alla överraskade över standarden vi mötte. Visserligen hade jag redan innan läst om deras långfärdsbussar, men här ligger verkligen Sveriges bussar i lä - och flyget! Stora sköna stolar, med gott om plats för benen. Varje plats med sin skärm för att lyssna på musik, läsa böcker eller se på film. Men framförallt stolarna! Tänk om vi fått sitta så här kungligt på resan över Atlanten!
 
Bussen bokas enkelt på nätet. Vi åkte med Cruz del Sur. Det finns även andra bolag för långtur. Bussresan mellan Lima och Ica tog lite drygt fyra timmar och det serverades enklare förtäring (dubbelmacka och dricka) som ingick i priset.
 
I Ica möttes vi av ett trevligt litet hotell som vi bokat innan, men förstås ändå inte visste så mycket om. Efter en trång passage in från gatan öppnar sig en vacker innergård med rum runt omkring. Trevlig personal och fina rum. Det betyder mycket för den som är på resa. Enda nackdelen är ju detta med språket. Jag önskar så att jag kunde prata spanska. Hittills har det dock alltid löst sig med hjälp av människor omkring. Här finns folk från hela världen...
 
/Elisabet :)
Blogg / Buss / Mor och dotter blogg / Peru / Resa i Peru