/ Allmänt / Resor /

Staden Ica, Peru

Vi har bestämt oss för att stanna ytterligare några dagar i Ica, innan vi gör vårt sista stopp som blir Lima. Ica är inte någon stor stad. Också här är husen relativt låga, sällan högre än tre våningar. Men det finns en hel del skillnader gentemot Iquitos. På många sätt känns den här staden mer modern. Jag tänker att det spelar en stor roll att Iquitos ligger så pass isolerat som den staden gör.
 
Här i Ica rör sig många människor.  Det är regionens adminsitrativa centrum. Genom att det finns flera turistattraktioner i närheten, utgår många från den här staden för att göra utflykter 
 
Iquiotos hade sina motocars. Här har de istället mototaxis. Undan går det och många är de. Ändå känns trafiken något mindre rörig här. Men det är sällan lugnt. Ljudnivån är hög dygnet om. Städerna tycks ständigt vakna.
 
Idag besökte vi regionmuséet här i Ica. Precis som vid besöket i Iquiotos museum slås jag av hur lite jag faktiskt vet om Peru och dess historia. Hur de tidiga kulturerna såg ut och hur avancerad ingengörskonst och kunnande i hantverk som funnits här, länge.
 
Tyvärr var det inte tillåtet att fotografera inomhus. Sorgligt, med tanke på hur dåligt minne jag har då det gäller sådant som årtal... Själva museiparken är stor, men är ännu inte är färdigbyggd. 
 
I en del av parken har de gjort en skalenlig skiss över de jättelika bilderna som finns i närheten av Nazca.
 
 
Det är alltid nyttigt med perspektiv och nyttigt att se världen ur ett annat perspektiv än det invanda. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Ica, Peru / Mor och dotter blogg / Resa i Peru