/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Fatemeh Khavari - mottagare av Martin Luther King-priset 2018

Idag tänker jag med tacksamhet på alla människor som vill vara med och förändra världen till en medmänsklighet plats. Människor, som i det stora och det lilla ser sina medmänniskor och delat med sig av det dybaraste de har, med en självklarhet. Det dyrbaraste de har, av tid, sin kärlek och sitt engagemang.
 
Det är Martin Luther Kings dag idag. Han föddes den 15 januari 1929 och som dog allt för tidigt, redan 1968. Han satte ett avtryck som få andra människor i vår tid har gjort. En människa som kämpade för mänskliga rättigheter och som hade ett stort socialt engagemang.
 
Idag delades Martin Luther King priset ut i Norrmalmskyrkan i Stockholm. Ett pris som sedan 2005 delats ut varje år i Sverige till någon som arbetar i hans anda. Prisutdelare är Kristna fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges Kristna råd. I år var Fatemeh Khavari pristagare. Juryns motivering: Fatemeh har genom sitt ledarskap lyckats hålla samman en snabbt växande rörelse. Trots hat står hon upp för dem som behöver det mest, de som tidigare inte har haft någon röst - i sann Martin Luther King anda.
 
Jag hade tyvärr inte själv möjlighet att närvara. Men gläds åt priset och den värdiga pristagaren. Vi behöver många människor som hon.
 
/Elisabet :)
Blogg / Fatemeh Khavari / Martin Luther King priset / Mor och dotter blogg / Mänskliga rättigheter