/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Ord, berättelser och liv.

Berättelser är betydelsefulla. Vi är sammansatta av våra berättelser.
Det mänskliga hjärtat är gjort av de ord vi lägger in i det.
Om en person nån gång säger elaka saker till dig ska du
inte släppa in de orden i ditt hjärta. Och var försiktig så att du
inte lägger elaka ord i andra människors hjärtan.
 
Säger farfar  "jiddo" till det lilla barnbarnet Nur, 
i boken "Det blå mellan himmel och hav "
av Susan Abulhawa
 
Jag återkommer ofta till människors berättelser, eftersom jag tror att det är så viktigt. Vi behöver kunna formulera vår egen berättelse, förstå vårt sammanhang och hitta vår tillhörighet. Våra rötter är viktiga, men också de nya band vi skapar till människor omkring oss. Allt det vi är med om formar oss till dem vi är. Men också de berättelser som människor omkring oss utgörs av. Deras historier, rötter och framtidsvisioner påverkar oss också. Alla dessa berättelser utgör livet.
 
Att få lyssna och ta del av andras livsberättelser, har alltid fascinerat mig och jag känner en lika stor ödmjukhet varje gång det sker. Att få del av någon annans berättelse, en annan människas liv, är ett förtroende. Och ett förtroende är alltid en gåva att förvalta väl. Kanske är det först när vi berättar om vårt liv och våra erfarenheter för någon annan, som vi får fatt i vår egen berättelse. Och när vi lyssnar till någon annan ser vi också ofta spår av vårt eget. Vi är sällan så ensamma som vi ibland tror, om det vi har varit med om och det vi tänker och känner.
 
/Elisabet :)
"Det blå mellan himmel och hav" / Blogg / Mor och dotter blogg / Susan Abulhawa / berättelser / citat / relationer / tankar om att vara människa