/ Allmänt / Sagt, hört, och sett / Vardagsprat /

Vad skickar vi för signaler?

Det finns en berättelse om en journalist som följde Dalai Lama en längre tid. Journalisten noterade att varje gång Dalai Lama hälsade på någon hände samma sak. Något släppte i det spända ansiktet, som om de som hälsade på honom hade varit på spa-semester. Till slut frågade journalisten Dalai Lama: ”Vad är ditt knep?”. Svaret var enkelt: ”Vem jag än hälsar på så hälsar jag bara på ett enda sätt. Som om det var en gammal kär vän jag inte träffat på mycket länge.”
 
Blicken, kroppsspråket och röstläget säger ibland mycket mer än orden. Våra egna förväntningar inför ett möte spelar stor roll. Ser vi fram emot att möta den andre, eller känns det spänt och oroligt? Om vi går till den andre med glädje så syns det. Om vi kommer med en positiv nyfikenhet och öppenhet, så märks det. Liksom det märks om vi är stressade och inte riktigt närvarande i det som sker. Just det där sista är inte minst viktigt.
 
Många gånger förtjänar även de spontana möten med människor som vi gör, en mycket större närvaro. För att kunna vara närvarande på det sättet, behöver vi också ibland dra oss undan och vara i vår egen bubbla. Tillåta oss att bara vara och göra det vi mår bra av just då.
 
/Elisabet :)
Blogg / Dalai Lama / Mor och dotter blogg / citat / hur vi bemöter varandra' / medveten närvaro / närvaro / öppenhet