/ Allmänt / I köket /

Studentfix och frysrensning

En av årets varmaste dagar har jag och dottern stått i köket och lagat mat inför studentfirandet på fredag. Vilket i sin tur resulterade i att det var läge att göra en frysrensning för att bereda plats för allt. 
 
Så nu är rabarbersaften uppälld och flädersaften står för att mogna i kylskåpet. Just nu är det säsong för att plocka just fläder. Och hinner en inte göra saften just nu går det utmärkt att frysa in blommorna. Men kanske ska de inte ligga kvar ett helt år... 
 
här såg det ut för ungerfär ett år sedan, då blommorna plockades. Och då jag förstås redan då gjorde en rejäl omgång med saft. Ett tips - flädersaft som läggs i frysen innehåller så mycket socker att den inte blir helt stenfrusen. Den är perfekt att ta upp och skrapa av lite med en gaffel och spä med vatten för att få ett glas kall saft. Eller varför inte äta den som sorbé?! I förra årets inlägg finns även ett recept.
 
/Elisabet :)
Bloggare / Fläderblomssaft / Flädersaft / Rabarber / mor och dotter blogg / studentförberedelser
#1 / / emma:

åh vad gott med hemmagjord saft

Svar: Ja visst är det! Det går inte att jämföra med det en köper i affären.../Elisabet :)
Morochdotters