/ Allmänt / Vardagsprat /

De där orden vi vill höra

När samtalar med varandra pratar vi ofta om vad vi gör, eller vill göra. Ibland kanske vi talar om våra drömmar och vad vi längtar efter. När vi möts frågar vi gärna: "Hur är det?" Ofta blir det kanske inte så djuplodande svar, men berör ändå vår vardag. Men hur ofta säger vi de där orden som värmer på djupet? Ord av uppskattning och uppmuntran? Som: "Jag uppskattar dig. Du betyder mycket för mig." Eller: "Jag har saknat dig." Eller "Jag älskar dig." Ord som vi aldrig kan säga för ofta. 
 
De där mjuka, varma orden och meningar behöver vi få höra ofta, både av dem som står oss nära och av andra. Både av vänner och av kollegor. De behövs, eftersom de hjälper oss när de andra, hårda och spetsiga orden kommer. Ord som gör oss illa och som sårar. Det sorgliga är att ett enda sårande ord kan riva ner och förstöra så mycket. Och vi behöver många varma, mjuka ord för att läka det som ett enda sårande ord har orsakat.
 
Ord av uppmuntran och kärlek behöver vi många av, varje dag. De gör oss både mer levande inuti och gladare och mer tålmodiga utanpå.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Uppmuntran / glädje / goda ord / ord