/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Totalt mörker

Häromdagen besökte jag och yngsta dottern en utställning jag varmt rekommenderar och som framförallt är en upplevelse. Utställningen är bokstavligen osynlig. 
 
Tillsammans med sju andra personer tillbringar du en timme i totalt mörker. Du får känna dig fram, lyssna, lukta och smaka. Tillsammans med gruppen finns en blind guide.
 
Vi fick följa med Daniella. Både jag och dottern fascinerades över hennes ledarskap och inte minst hennes förmåga att så snabbt lära känna oss som personer. Vi fick börja med att skriva våra namn i punktskrift. Efter att vi presenterat oss för Daniella en gång visste hon vilka vi var och hade en otrolig förmåga att höra var vi befann oss i rummet. När i klev in i mörkret var det hon som ledde oss. Hon utstrålade trygghet och tydlighet.
 
Där i mörkret fick andra sinnen än synen arbeta. Ljuden, dofterna, trevandet med händer och fötter - allt upplevdes annorlunda. Det gäller även smaken. Vad vi mötte därinne tänker jag inte avslöja. Besök platsen själv. Det är en utställning som vänder på perspektiven och den är väl värd ett besök. Men boka plats innan, om du vill vara säker på att komma in.
 
Här hittar du deras hemsida: Osynlig utställning. De tar även emot skolklasser och arbetsgrupper.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Osynlig utställning / Stockholmstips / utan att se