/ Allmänt / Vardagsprat /

Vad ger dig ny energi?

Det är kallt idag - igen. Vintern vill inte släppa taget. Ändå kommer de nu lite här och var - de små tecknen som talar om vår och nytt liv i naturen. Små blommor tittar upp. Solen har börjat värma. Fåglarna sjunger med en ny kraft i stämman.
 
Vår står för så mycket hopp! Nakna, till synes döda grenar, skjuter nya skott och blad slår ut. Det torra fjolårsgräset får sällskap av nya, tunna strån, som snart växer sig starkare. Dagar då svarta tidningsrubriker och personliga vittnesmål berättar om ett samhälle där utvecklingen tycks gå åt fel håll - då vill jag tänka på vår och islossning. Då vill jag påminna mig själv och andra om den starka livskraft som finns nedlagd, både i naturen och i oss människor. En kraft som ger och skapar liv. En kraft som hjälper oss att se nya vägar i låsta positioner. Som hjälper oss att se möjligheterna också i frysta processer.
 
Små gula solar börjar titta fram i gräsmattor och planteringar. Trots köldknäppar och snö ger de inte upp. De kan sloka lite i kylan, men så fort solen tittar fram igen, sträcker de på sig. Låt oss göra detsamma. Sträcka på oss. Och rikta vår blick mot det som ger oss värme och energi. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Vårblommor / energi / inspiration / kraft i vardagen