/ Allmänt / Vardagsprat /

Längtan efter jord

Så här års vaknar
en liten längtan i mig
efter en trädgård.
 
En liten täppa,
för gräs under fötterna 
och en plätt med jord.
 
 Med plats för en stol
under gammalt äppelträd
och en god, bra bok.
 
Och varför inte
något gott att dricka till
och trevligt sällskap?!
 
Jag vet att jag skriver mycket om ljuset, träden, blommorna, blå himmel och värme just nu. Men det uppfyller verkligen varje por i mig. Naturen är så otroligt vacker. Det finns egentligen inga ord som beskriver känslan. Lika vackert är det att se alla människor som öppnar sig, likt blommor faktiskt, nu då solen kommer. Parkerna fylls av picnicfiltar och uteserveringarna fylls till sista sittplats.
 
Livet känns lite enklare, lite varmare, också människor emellan. Och ja, jag vet att alla pollenallergiker just nu har det tufft - men det hindrar inte att det är just andlöst vackert. Så jag försöker njuta så ofta och mycket jag kan. Och kan inte låta bli att längta lite efter en trädgård och möjlighet att ha gräs under fötterna och en liten, inte stor alls, plätt med jord att påta i. Det är likadant varje år. Och, ja, jag vet, för den som har den där lilla (eller stora) jordplätten är det här den mest hektiska tiden på året. En period när det inte finns så mycket tid att sitta i en stol under ett träd... Men i drömmar är allting möjligt!
 
/Elisabet :)
 
De tre övre bilderna är tagna i Rottneros trädgård, i Sunne, för ett par år sedan. En fantastisk plats, väl värd ett besök. Magnolian fotade jag här i Stockholm häromdagen.
Blogg / Magnolia / Morochdotters / Rottneros i Sunne / Rottneros park / dikt / trädgård / trädgårdskonst / vår