/ Allmänt / Resor /

Äppelfabriken i vinterskrud

I söndags eftermiddag tog mannen, yngsta dottern och jag en säng ut till Svartsjö, för att besöka Äppelfabriken.
 
Sedan i lördags har i ett tunt, tunt frostigt lager och strålande sol. Det är verkligen vackert. En passande dag för en tur utanför stan.
 
Det lilla caféet har inte öppet hela veckan, som under högsäsong. Men nu är det öppet på helgen och som vanligt, väl värt ett besök. Riktigt gott fikabröd och lika god lunch. Jag kan tänka mig att det är fullt med folk mitt på dagen. När vi kom fanns det sittplatser att få även inomhus. Men att sitta på en fårskinnsfäll vid en brasa är ju inte helt fel det heller.
 
I det gamla växthuset finns det infravärme, så där går det också bra att sitta.
 
Vindruvorna hänger kvar.
 
Mitt emot ligger den lilla gårdsbutiken, med allt möjligt gott i äppelväg. Där finns produkter tillverkade på plats av Katharina Ångström Isacsson, men också andra lokalproducerade saker och sådant ägarna tycker om. Som keramik och lite trädgårdskonst.
 
Säsongens vara är äppelglögg.
 
Sommar och höst är hela trädgården fylld med små mysiga krypin, där det finns sittplatser. Nu ligger allt i vintervila.
 
Var sak har sin tid.
 
Ägarna har lyckats skapa en fin liten oas härute, som en gärna återkommer till. Det känns verkligen att de är måna om platsen och om sina gäster. Lars Ångström kom förbi vid ett par tillfällen när vi var där och stannar gärna för att prata en stund.
 
Äppelfabriken i vinterskrud. Öppet till och med 9 december.
 
Vi besökte Äppelfabriken i augusti, då stockholmarna stod på kö för att musta sina äpplen. Då såg trädgården ut så här. En fin och mysig plats, oavsett säsong. En plats som ger lite extra näring till själen.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Svartsjö / Turist i Stockholm / Äppelfabriken / äpplen