/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Djungeln, 1/4

(null)

Vi möttes 8:30 utanför kontoret till bolaget vi åkte med, Carrusel Tapira Amazon Adventure   Tillsammans tog vi sedan motokarros till hamnen där vi tog första båten ca 1h 30 min söderut om Iquitos.

(null)
Därefter bytte vi till en privat båt, endast vi som skulle till Lodgen. Det var alla volontärer via AFS, 7 personer, och två turister. 

(null)

Väl framme blev vi serverade lunch och strax efter blev det pang på en tur genom djungeln. 

(null)

(null)

(null)
Vi promenerade ca 5h, alltså fram till att solen gick ner. Och oj så mörkt det blev! Ficklamporna åkte fram och tålamodet testades. Det hade precis varit en regnig vecka och flera delar av rutten gick vattnen upp till knäna. Vi fick leta efter pinnar att kliva på för att inte sjunka ner i lera, för då skulle vattnet gå upp till låren... Och med en guide som skrattade "Cuidado a la Anaconda" ville en inte ramla i :)

(null)

Lite småproblem och besvär på vägen var dock inga problem med vår guide! Byrån valde vi efter tips från tidigare volontärer. Om du skulle befinna dig i Iquitos tipsar jag verkligen om byrån! Vi var hur nöjda som helst med vår guide. Ägaren är noga med sina medarbetare och tränar upp dem väl innan de får ha grupper på egen hand. Priset är dessutom helt och hållet rimligt, och vi som volontärer fick ett reducerat pris. 

(null)

Väl tillbaka till Lodgen fick vi efterlängtad middag och te! Strax efter gick vi alla och la oss för dagen efter serverades frukosten vid 8.  

 Bild 2, 3, 6, 7, 8 och 9 är inte mina.


//Isa <3


(null)AFS / Amazonas / Amazonas Regnskog / Amazonian River / Iquitos / Iquitos Peru Djungel tour / Peru / blogg / bloggare / resa / volontär / volontärresa