/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Vardags-update!

(null)

Efter snart 3 månader på plats kan jag säga att jag har landat. Rutiner har formats och språket börjar flyta på. Och mycket har hänt, därför har det varit svårt att blogga. Det är svårt att förklara i ord allt som händer! Men många undrar så här kommer en enkel uppdatering :)

  (null)

En månad in bytte jag familj. På grund av en ändrad familjesituation var det inte längre möjligt för mig att stanna. Bytet skedde smidigt in till en familj där det redan bor en AFS-volontär. I min nya familj trivs jag hur bra som helst! Familjen är öppen, varm och underbart pratglad. Kunde inte vara nöjdare med min nuvarande familjesituation!

 

(null)

Arbetet flyter på, även om varje dag är en utmaning. En stor skillnad från Sverige är klassrumsmiljön. Akustiken är platt och alla klassrum har fönster. Fönstrena gör att vi tävlar om ljudet från innergården varje lektion. Varje lektionstimme är det någon klass som har idrott på innergården, vilket förstås leder till hög ljudnivå. 

 

I början var det riktigt tufft! Men nu när barnen känner oss är det lättare att fånga deras uppmärksamhet. Samtidigt så kommer de där lektionerna då det känns helt omöjligt. En del dagar har barnen så mycket energi och spring i benen att det helt enkelt inte går att fånga upp alla. Men, under den dagen kan det komma ett ögonblick. Ögonblicket som ger en energin och tålamodet att fortsätta lektionen. Ett barn som kommer fram och frågar: "Can I go to the toilet, please?" gör det hela kul igen. 


(null)

Något annat som hänt under tiden här var en 4-dagars tur ut i djungeln! Vilket jag ska forma till fyra inlägg som kommer snart :) 

 

Vi hörs! Ciao! 


//Isa <3

AFS / Iquitos / Peru / Peru volontär / Resa / Sydamerika / Sydamerika volontär / Volontär / blogg / bloggare / mor och dotter blogg / morochdotters