/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Förändring - nerifrån och upp.

En bänk i solen.
Jag behöver inte mer
- för att känna ro.
 
Det där är ju både sant - och inte. För å ena sidan behöver jag egentligen inte särskilt mycket för att ha ett bra liv, trots att många krafter i samhället vill övertyga mig om något helt annat. Det finns oändligt mycket jag klarar mig lika bra utan. Men å andra sidan - för att kunna njuta av den där platsen i solen, krävs ändå en hel del. Det krävs sådant som jag ofta tar för självklart, men som faktiskt inte är det för alla. Tryggheten att ha en plats som jag kan kalla min, ett hem, en familj, vänner, ett jobb som jag trivs med. Basala saker, som gör att jag kan känna ro när jag sitter på den där bänken, i solen.
 
Det intressanta är att det där ändå hör ihop. För om jag faktiskt kunde nöja mig med mindre, så skulle de gemensamma resurser vi har räcka till fler. Någonstans är det ju vad allt till slut kokar ner till, när vi talar om de stora frågorna kring miljö och hållbarhet. Både inom oss och runt omkring oss.
 
I dagarna startar ett spännande initiativ på Instagram: @klimatklubben. Det är enskilda individer som tillsammans vill skapa en positiv och hoppfull kraft, genom att tipsa varandra om små och stora idéer för att kunna leva mer hållbart. Några av initiativtagarna är redan starka röster inom sociala media med fungerande kanaler, men tillsammans blir de starkare och tillsammans med många av oss andra, tror jag faktiskt att det kan bli en kör av röster som även större företag och andra i ledande positioner måste lyssna till. Förändring, nerifrån och upp. Det är värt att testa.
 
/Elisabet :)
Blogg / Klimatklubben / Mor och dotter blogg / hållbar utveckling / livsstil / miljöfrågor / politik